AKTIVITI RADIALMTB

31/03/2012 (Sabtu)
Kayuhan Nasi Lemak Rafi @ Layan Downhill Ulu Geruntum

Sunday, June 20, 2010

Kayuh Sorang-sorang

20/06/10 Ahad
Dst 22.56
Av 20.1
Mx 43.5
Tm 1.00.16

Salam, pagi-pagi keluar rumah... matahari baru nak muncul...kali ni aku kayuh sorang-sorang...sebab tak jadi nak main road ke Malim Nawar.... aku menghalakan kayuhanku ke Pekan Gopeng...terus je terlajak ke Kg. Jelintuh... alang-alang menyeluk pekasam biar sampai masam hahaha...aku kayuh sampai My Gopeng Resort.... kalau ikut hati mau aku layan offroad Ulu Geroh sorang-sorang...mengenangkan keselamatan...dapat main road pun jadi la....
Basikal hardtail yang aku bawak ni dah mode roadie....pakai tayar semi slick 1.75.... kali ni aku kayuh selamba badak je tak bawak tools...air minum pun tak...tengok juga dekat sungai tu kot ada badak boleh pinjam tools kakakaka
tayar semi slick... nasib baik kau tak bocor..kalau bocor menapak la aku jawabnya...
tengok air.... agak dalam dan deras...kalau bukan sorang-sorang ni dah mandi kekekeke...sejukkkk..itu belum masuk dalam air lagi..
Pokok ni lawa pulak tgk saje snap pic... macam bonsai pun ada
Macam biasala...self portrait dan bukti aku sampai... balik nak layan masa turun bukit kecut gak perut, takut tiba-tiba je kenderaan muncul...maklum la jalan sempit...
Sampai taman perumahan, aku berenti beli b.fast.... bungkus bawak balik... masa ni ada kucing tolong jagakan basikal aku hahaha...sapa sentuh dia cakar...meowwwww..
Minggu depan harap dapat main offroad pulak....bulan Julai insyaallah join Kayuhan Thompson Trail...jumpa lagi....Wassalam...

5 comments:

Related Posts with Thumbnails