AKTIVITI RADIALMTB

31/03/2012 (Sabtu)
Kayuhan Nasi Lemak Rafi @ Layan Downhill Ulu Geruntum

Friday, September 25, 2009

Norco Faze Basikal Raya??

Salam to all rider... bulan puasa telah berlalu.... kini tiba hari raya... walaupun puasa ada juga yang meneruskan aktiviti berbasikal ...waktu malam.. (pengayuh tegar hehehe) bagi aku di sini serta ahli lain masih belum cukup tegar untuk ke tahap tu... disebabkan kondisi di sini agak tidak kondusif untuk melakukan kayuhan di malam hari...walaupun begitu gila pada basikal tak dapat penawarnya...aku sekali lagi tewas... dapat pasang lagi sebijik basikal fullsus daripada barang2 aku tak pakai tambah dengan yang baru jadi la..... basikal raya...hehehe...nak cover balik tahun ni aku labur juga sama banyak persiapan raya untuk family ku...dari pakaian sampai la turn balik raya...kali ni balik raya dua2... perak dulu (sebab turn aku) pastu balik ke Johor...hahaha... Nway, alhamdulillah semua berjalan lancar...lepas ni nak cari masa sesuai nak test basikal tu...spec nya tak la sehebat mana..tapi kene try juga...

NORCO FAZE
SIZES 15"
COLOR Black White
FRAME Norco Faze (Taiwan) dengan fox float R (TQ to GSin dari Johor)
FORK Epicon TAD 120mm
BB SET attached
BRAKE LEVERS Shimano Deore SLX hydraulic
BRAKES F/R Shimano Deore SLX hydraulic disc 160/160 mm
CHAIN Shimano Deore SLX
CHAINWHEEL Shimano Deore SLX 44-32-22 (basikal lama punya)
DERAILLEURS F/R Shimano XT (FC-M771)/Shimano XT Shadow (Sen Aik Trading)
FREEWHEEL Shimano Deore 11-34
GRIP Venzo
HANDLEBAR FSA Aloy 6061
STEM FSA
HEADSET VP Cane Creek
HUBS F/R Novatech Gold
PEDALS Wellgo
RIMS Alexrim DP17 DISC (kira beli 2nd dari mael)
SADDLE Vuelta Italia
SEAT CLAMP Murah je
SEATPOST FSA 31.6
SHIFTER F/R Shimano SLX rapidfire
TIRE F/R ROLL-X 2.0

Nak pakai fullsus mahal-mahal tak mampu lagi..pakai je la apa yang termampu.... hari jumaat tu 18/09/09 cuti...ramai yang balik kg nak beraya...aku balik hari sabtu..sebab wife nak masak kek dulu...aku pun pegi pasang basikal ni...10.30pagi mula pasang... kali ni try pasang kat kedai Ipoh Jaya..dulu merida pasang kat bercham cepat je 2 orang pasang...ni lambat sikit sorang je pasang..dia pun nak intertain pelanggan lain lagi....

Beberapa gambar masa pasang....ingat nak ambil mamat tu sekali, tapi macam mengelak je... hehehe...mamat kedai ni pun layan mtb...pakai ibis mojo..tak dapat den nak lawan tuan punya kedai hohohoho...dia setting best...rd ok je xsangkut...selalunya balik aku mesti tune lain... cuma fd je aku tune balik sebab aku lupa nak tanggal pelapik lebih pada crank..dia pasang je...terpaksa buka balik dan setting sendiri...alhamdulillah ok...(test offroad dekat belakang rumah je ;P)

Inilah basikal ku yang duduk dalam stor...geram baca blok rider lain dok kayuh dah..aku masih macam ni dok tgk basikal hehehe...sekarang kene beri tumpuan pada stamina..dah lama xkayuh...masa kayuh dulu pun stamina tak cukup lagi kekeke...alamat tinggal blakang la aku.... Projek basikal dah selesai buat masa ni, hardtail n fullsus dah ada... kalau nak sambung maybe roadbike kot....Projek kayuhan la pulok...
"Majulah Basikal Untuk Aku" atau "Majulah aku untuk Basikal Pergi lagi Laju" kakaka.... Selamat Berbasikal....





3 comments:

Related Posts with Thumbnails