AKTIVITI RADIALMTB

31/03/2012 (Sabtu)
Kayuhan Nasi Lemak Rafi @ Layan Downhill Ulu Geruntum

Sunday, January 17, 2010

Aku Berjaya Tawan Gunung Kledang

Pagi-pagi dalam pukul 6.40am aku dah keluar...basikal aku dah masukkan dalam kereta semalam...kelang kabut juga pagi tu...sampai je petronas isi minyak teringat kasut tak bawak...arg!!! patah balik, balik ambil kasut..pecut la bawak kereta...nasib baik kereta tak banyak pagi-pagi...

Dah sampai terserempak la dengan geng Abg. Mat Nor..dalam 5 orang...tapi bila aku parking tak jumpa diorang..jenuh gak mencari...aku first time datang tempat ni...pukul 8.30am baru dapat jumpa dan start kayuh mendaki...

Awal-awal aku follow je Abg Mat Nor....dalam 5km naik aku mula tak lalu..hehehe..berat badan aku naik...stamina turun heheheh...aku rehat jap..pastu sambung kayuh...sampai 8km aku tak lalu dah..ada la dekat 4 kali aku berenti ambil nafas....naik Gunung Kledang separuh nyawa hahaha...
Ha..jentera yang tidak menghampakan aku..dengan BB Token Best..tapi stamina belum cukup bagus...boleh dipertingkatkan lagi

Muka penat da...aku tinggal paling belakang

Ini la antara jalannya yang dapat aku ambil gambar

Akhirnya aku sampai juga setelah kayuh..tolak..kayuh...diorang tunggu aku daa..

Bukti aku sampai...penat tapi puas hahaha

Pemancar Celcom Bukit Keledang

Beberapa pemandangan yang sempat aku snap dengan handphone...kamera aku tertinggal dalam kereta...

Setelah sampai rehat kejap kami pun turun...hahaha...bab turun tak payah cakapla aku tak kayuh pun..kawal je brek..layan...
Aku berpuas hati kayuh hari ni..tinggi Gunung ni dari GPS ada dalam 800meter dari aras laut...fuhhhhh...lain kali layan lagi...
Salammmmmm.

3 comments:

Related Posts with Thumbnails